2 Aralık 2016 Cuma

Toyuq Kotleti Resepti

toyuq kotleti
Toyuq Kotleti Üçün Ərzaqlar

1 paket toyuq sarıma,
3 ədəd yaşıl istiot,
1 ədəd orta pomidor,
Yarım soğan,
1 paket kiçik kotlet xərci,
2 şirin qaşığı duz,
1 şirin qaşığı istiot,
1 çay qaşığı pul bibər,
7 diş sarımsaq,
1 ədəd köhnə çörək,
1 dəstə cəfəri.

Toyuq Kotleti Hazırlanması

Toyuq ətlərini yuyub süzgəcə alaq və sularını süzdürək.

Bibərləri və pomidoru, cəfəriləri su da yaxşıca yuyaq.

Soğanın və sarımsaqların qabıqlarını soyaq.

Sıra ilə toyuq ətlərini, bibərləri, pomidoru, cəfərini, soğanı, sarımsaqları və köhnə çörəyi ətçəkən maşından keçirək.

Hazırladığımız xərci bir qaba yığaq.

Üzərinə ədviyyatları və duzu əlavə edib yaxşıca yoğuraq.

Xərcdən kiçik parçalar qoparıb əlimizlə yüngül yassılayaq.

Maye yağını qızdıraq.

Hazırladığımız kotletləri duru yağda iki tərəfini də bişirək.

Toyuq kotletləri isti olaraq servis edin.

 Çörək mütləq köhnə olmalıdır. Yoxsa, ətçəkən maşından rahat keçməz.

Resept 4 nəfər üçün hazırlanıb.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder