2 Aralık 2016 Cuma

Quru Lobya Resepti


Quru Lobya Resepti Üçün Ərzaqlar
2 su stəkanı quru lobya.
3 yemək qaşığı zeytun yağı,
2 ədəd böyük boy baş soğan,
1 yemək qaşığı ilə pomidor tomatı,
1 yemək qaşığı istiot turşusu,
1 şirin qaşığı duz (duz nisbətini tomatın duz faizinə görə nizamlayın).

Lobyanı İslatmaq Üçün:
Su, 1 çimdik duz.

 Lobyaları Xaşlamaq Üçün:
 Çay qaşığının ucu qədər zirə,
 Su.

Üzəri Üçün:
2 yemək qaşığı kərə yağı,
1 şirin qaşığı pul bibər.
Quru Lobya Resepti


Quru Lobya Hazırlanması
Lobyaları bir çimdik duz ilə gecədən iladın.
Ertəsi gün lobyanın suyunu süzüb qazana alın.
Lobyanın üzərini 4-5 barmaq keçəcək şəkildə suyu və zirə əlavə edib lobyaları 20-25 dəqiqə qaynadın.
Qaynama zamanı üzərinə yığılan köpükləri alın.

Qaşıqla bir iki lobya çıxarıb əlinizlə yoxlayın. Yüngül yumşalsa hazır olubdur.
Başqa bir qazanda incə incə doğradığımız soğanları zeytun yağında qovururuq.
Qovrulan soğanların üzərinə pomidor və istiot tomatını əlavə edib zəif odda qaşıqla qarışdıraraq 2-3 dəqiqə daha qovurun.

Üzərinə qaynadıb suyunu baxdığımız lobyanı əlavə edib qaşıqla zədələmədən bir neçə dəfə çevirin.
Sonra üzərinə 1 barmaq keçəcək şəkildə isti su əlavə edək.
Qaynayana qədər yüksək temperaturda qaynamağa başladıqdan sonra zəif odda təxminən 30-35 dəqiqə bişirin.

Bişmə müddəti lobyanın növünə görə dəyişə bilər. Əgər suyu azalıb hələ də bişmirsə bir miqdar daha isti su əlavə edin.
Daha sonra içinə duz və bir miqdar istiot əlavə edib 2-3 dəqiqə daha qaynadıb altın söndürək.
Üzəri üçün; Tavada kərə yağını birləşdirək.
Üzərində pul bibəri əlavə edib qovururuq.
Hazırladığımız sousu lobyanın üzərində gəzdirərək tökək.

İstəyə bağlı sousu servis dəndə də əlavə etmək olar.
Quru Lobyanı 25 dəqiqə dincəldib plov, xiyar, turşu və ya soğan ilə servis edin.
Soğan və tomatları zəif odda bişirin. Yeməyi zəif odda bişirmək çox daha ləzzətli olmasını təmin edir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder