Pankek Resepti Üçün Ərzaqlar
1 su stəkanı süd,
1,5 su stəkanı un,
1 paket vanilin
1 paket qabartma tozu
1 yemək qaşığı pesok,
1 ədəd yumurta,
1 çimdik duz.
Pankek Hazırlanması
Bir qaba yumurta sındırıb çırpaq.
Üstünə pesoku, südü, unu, qabartma tozunu, duzu və vanilini əlavə edib yaxşıca çırpaq.
Yapışmaz bir teflon tava ocağa tutub qızdıraq.
Pankeklerinizin hansı böyüklükdə olmasını istəyirsinizsə, o miqdarda xəmir götürüb tavaya tökək.
Xəmirin üstünü göz göz olanda bir spatula köməyi ilə arxasını çevirək.
Hər iki tərəfini də bişirdikdən sonra bişən pankekleri boşqaba alaq.
Xəmir qurtarana qədər eyni şəkildə davam edək.
Penkeklərimizi bal, şokolad, tahin, doşab və istədiyiniz meyvələr ilə xidmət edin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder