Kartoflu Bolqar Plovu Resepti Üçün Ərzaqlar
1 su stəkanı pilavlık bolqar,
1 ədəd soğan,
1 ədəd yaşıl istiot,
1 ədəd qırmızı bibər,
4 yemək qaşığı maye yağ,
Yarım xörək qaşığı tomat,
1 ədəd kartof,
1 ədəd pomidor,
Duz,
Pulcuq istiot,
2 su stəkanı su
Kartoflu Bulğur Plovu Hazırlanması
Kartoflu Bulğur hazırlamaq üçün əvvəlcə quru soğan və bibərlər xırda doğranıb plov qazanına qoyulur.
Üzərilərinə 4 yemək qaşığı duru yağ əlavə edilib, ocağın üzərində qarışdıraraq qovrulur.
Qovrulan soğanların üzərinə yarım xörək qaşığı tomat, qabıqları soyulub xırda kub şəklində doğranmış pomidor və kartoflar əlavə edilir.
Qaynamağa başlayanda qazanının qapağı örtülür və zəif odda pomidorların suyunda kartoflar yüngül yumşalana qədər bişirilir.
Kartoflar yüngül yumşaldıqda üzərinə yuyulub suyu süzülən bulğurlar əlavə edilib qarışdırılır.
Son olaraq üzərinə 2 su stəkanı su əlavə edilib duzu nizamlanır və qaynamağa qoyulur.
Hazırlanan kartoflu bulğur plovu qaynamağa başlayanda qazanının qapağı örtülür və zəif odda suyunu çəkənə qədər bişirilir.
Bulğurlar suyunu çəkib yumşaldıqda ocaqdan alınır və qapağı örtülü olacaq şəkildə dəm alması üçün 10 dəqiqə qədər gözlədilir.
Dəmlənən bulğur plovu daha sonra isti olaraq süfrəyə qoyulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder